Sep 22 Faktisk.no: Nei, regjeringen vil ikke bruke koronafullmakt til å se...
Det stemmer ikke at regjeringen ønsker å bruke militærmakt overfor sivilbefolkningen.
Sep 22 Forsvarsmøte forsøkt kapret på Facebook
Et digitalt toppmøte om hvordan coronapandemien påvirker landforsvaret, blir forsøkt kapret på Facebook.
Sep 15 Mulighet og risiko
Afghanistan er blitt herjet av krig og konflikt i over 40 år. Afghanerne har nå en sjelden historisk mulighet for å avslutte voldsspiralen. Det vil samtidig være naivt å overse at hindringene på veien mot fred og forsoning er store, og kanskje uov...
Sep 12 Stoltenberg: Historisk mulighet for Afghanistan
Starten på fredssamtalene mellom Afghanistans regjering og Taliban er en historisk mulighet, mener Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.
Sep 2 Russland: Oppdaget norsk overvåkningsfly over Barentshavet
Det russiske forsvaret hevder at de har identifisert et norsk Orion-fly over Barentshavet ved hjelp av et MiG-31 jagerfly.
Aug 26 Flere titalls døde etter oversvømmelser i Afghanistan
Flere titalls personer er døde og flere hundre hjem er ødelagt i oversvømmelsene etter kraftig regnvær, melder afghanske myndigheter.
Aug 22 Blir værende i rasfarlige hus: – Dette er inhumant
BEIRUT (VG) 300.000 mennesker er husløse etter den voldsomme eksplosjonen som rammet Beirut. Mange har fått boligene rasert, men blir boende i mangel på andre steder å dra.
Aug 21 Overlatt til frivillige etter tragedien
BEIRUT (VG) Frivillige jobber på spreng for å holde liv i rammede etter den fatale eksplosjonen. Myndighetene er fraværende, sier de trengende.
Aug 19 FN slår ny katastrofealarm i Jemen
FN har måttet stanse eller kutte i halvparten av sine hjelpeprogrammer i Jemen, som de betegner som verdens verste humanitære krise.
Aug 18 Sjefsskifte i Forsvaret: USA flytter ut idet ny forsvarssjef flytte...
Samtidig som general Eirik Kristoffersen tok over som ny forsvarssjef, begynte US Marines å hente ut stridsvogner og annet tungt materiell fra sine militære forhåndslagrene i Trøndelag.
Aug 17 Norges tøffeste jobb?
Mer penger til forsvaret i en økonomisk krisetid. Det er en nær umulig oppgave. Likevel er det dette Eirik Kristoffersen må sørge for når han denne uken tiltrer som Norges nye forsvarssjef.
Jul 17 Filmanmeldelse «The Outpost»: Krigens kaos
Grunt, men effektivt om krigen i Afghanistan.
Jul 17 Norsk sanitetssoldat i Kabul: – Håper situasjonen forandrer seg
SESSVOLLMOEN (VG) Bekymringen er stor for underrapportering i smittetall i Afghanistan. Også på innsiden av militærleiren i Kabul har coronaviruset blitt en enorm tilleggsbelastning.
Jul 14 Forsvarsministeren varslet: Færre amerikanske soldater i Norge
USA vil redusere US Marines’ fotavtrykk i Trøndelag og Indre Troms mellom de store øvelsene. Den beskjeden fikk forsvarsminister Frank Bakke-Jensen fra sin amerikanske kollega Mark Esper mandag.
Jul 14 USA øver i Barentshavet: Forsker tror Norge kan miste selvråderetten
Øvelsen med amerikanske og britiske krigsskip i Barentshavet i mai er et tegn på at Norge er i ferd med å miste selvråderetten i nord, ifølge professor Tormod Heier ved Forsvarets høgskole.
Jul 11 FOH-sjefen: Ønsker ikke allierte krigsskip og fly i Barentshavet
BODØ (VG) Norge ønsket ikke å provosere Russland. Slik forklarer Forsvarets operative sjef hvorfor norske fartøy ikke deltok da krigsskip fra NATO-landene USA og Storbritannia seilte langs Kolahalvøya i mai.
Jul 11 Norske soldater bekjempet terrorangrep mot fødeavdeling: «Ingen går...
For første gang forteller norske spesialsoldater om hva som skjedde under terrorangrepet mot fødeavdelingen i Kabul.
Jun 30 Nyhetsbyrå: Det hvite hus visste om skuddpremie tidlig i 2019
USAs president nekter for å ha visst om etterretningsinformasjon om mulige skuddpremier på amerikanske soldater i Afghanistan. Ifølge nyhetsbyrået AP ble Det hvite hus informert for over ett år siden.
Jun 29 Russisk skuddpremie: Kongressen krever svar
Mens Trump fortsetter å avvise opplysningene, spør Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, i et brev til etterretningstopper: – Ble presidenten brifet, og hvis ikke, hvorfor ikke, og hvorfor ble ikke Kongressen brifet?
Jun 28 Trump benekter at han var informert om skuddpremie på amerikanske s...
Donald Trump benekter at han ble informert om at Russland har tilbudt skuddpremie på amerikanske soldater i Afghanistan.
Jun 26 Erna Solberg om Frp-exit: – Feil valg
Statsminister Erna Solberg (H) mener Frp ville fått mye igjen for å sitte i regjering de siste månedene, i stedet for å forlate regjeringen slik partiet gjorde i januar.
Jun 24 Motstandsmann Johan Solberg er død
Den tidligere motstandsmannen og Stutthof-fangen Johan Solberg døde tirsdag, bekrefter bistandsadvokaten til VG. Han ble 98 år gammel.
Jun 17 Sjeldent syn: Her hopper ubåtmannskapet i vannet
Mannskapet på KNM «Uthaug» lot «kongens klær» falle i helgen, til fordel for en dukkert fra ubåten i Hardangerfjorden.
Jun 12 Filmanmeldelse «Da 5 Bloods»: Blod og vanære
Spike Lee er i form. Også på den lille skjermen.
Jun 11 Den internasjonale straffedomstolen svarer USA: Uakseptabelt forsøk...
Trump-administrasjonen varslet torsdag at de vil innføre sanksjoner mot ansatte ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) som etterforsker amerikanere for mulige krigsforbrytelser i Afghanistan.
Jun 7 Libyas pressede opprørsgeneral vil ha våpenhvile
Egypts president foreslår våpenhvile i Libya, der hans allierte er tvunget på retrett av styrkene som kjemper for landets FN-støttede regjering.
Jun 1 Terrorangrepet i Kabul: Hun ammet de morløse spedbarna
Firooza Omar (27) satt hjemme og ammet sin egen sønn da hun fikk høre om terrorangrepet mot barselavdelingen i Kabul. Hun bestemte seg for å hjelpe de nyfødte babyene.
Mai 24 Forsvarets langtidsplan til ompuss
Behovet for å styrke vår egen forsvarsevne er åpenbar, men med regjeringens langtidsplan for Forsvaret var det ganske sannsynlig at Norge ville øke avhengigheten av allierte.
Mai 22 Spillet om Forsvarets langtidsplan: Frykter at Russland og Kina tje...
Høyre vil gjøre et nytt forsøk på å få forhandlinger om Forsvarets langtidsplan i med opposisjonen i Stortinget. Hårek Elvenes (H) advarer om at Russland og Kina kan tjene på en langvarig og hard politisk kamp om Forsvarets fremtid.
Mai 18 Regjeringen får forsvarets langtidsplan i retur fra Stortinget
Opposisjonen på Stortinget er så misfornøyde med Frank Bakke-Jensens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret, at de sender den tilbake.
Mai 15 Terror mot nyfødte
Væpnede menn stormet en klinikk i Kabul og drepte minst 24 mødre, nyfødte barn og helsearbeidere. Da skytingen tok slutt var 18 spedbarn uten sine mødre. Kvinnene var enten drept eller såret.
Mai 14 Fødeavdeling angrepet i Afghanistan: 18 spedbarn mistet mødrene sine
Kvinner som nettopp hadde født, ble tirsdag brutalt skutt og drept på en fødeavdeling i Kabul.
Mai 8 Haavard (99) fikk medalje av Russland
Onsdag mottok krigsseileren Haavard Øien en russisk æresmedalje for sin innsats under 2. verdenskrig. Nå krever sjømann Jarle Andhøy at også norske myndigheter tar grep – før det er for sent.
Mai 8 Vi må ikke glemme!
Når pandemien rammer blir vi minnet om at mye av det vi tar for gitt, brått kan tas fra oss. For de eldre generasjonene var det krigen som ble påminnelsen om denne brutale sannheten.
Mai 7 De siste tidsvitnene i unik serie: «Ta ikke friheten for gitt»
Monrad Mosberg (102) ble skutt i senk på D-dagen. Edith Notowicz (90) var nazi-legenes forsøkskanin. Nå er halvparten av de siste tidsvitnene VG har møtt, døde. Les deres siste beretninger.
Apr 29 Afghanistans fredsprosess nær kollaps
Kamphandlingene i Afghanistan har blitt nærmest dagligdags igjen, og den skjøre fredsprosessen risikerer å kollapse, advarer eksperter.
Apr 27 Ofre for falsk nyhetsspredning: Nordmenn beskyldt for krigsforbryte...
Ni ansatte og forelesere på Luftkrigsskolen er navngitt på russiskspråklige nyhetsnettsteder og beskyldt for medvirkning til krigsforbrytelser i Ukraina.
Apr 27 FN: Viruset kan gi hungersnød av «bibelske proporsjoner»
Verden kan komme til å se hungersnøder av «bibelske proporsjoner» i løpet av få måneder, ifølge FN, som advarer mot at coronaviruset kan føre til at ytterlige 130 millioner mennesker blir presset til randen av sult.
Apr 27 Forsvarssjefen feller hard dom over operativ evne og beredskap
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen beskriver i sin siste årsrapport klare begrensninger i Forsvarets beredskap og evne til å løse operasjoner i krise og krig.
Apr 18 Oljefond-Tangen fløy inn norske samfunnstopper til ni-millioners ko...
Få måneder før milliardær Nicolai Tangen (53) ble ansatt som sjef for det norske oljefondet, brukte han millioner av kroner på en spektakulær tur til USA. Den norske regjeringsadvokaten og daværende oljefond-sjef Yngve Slyngstad var blant deltagerne.
Apr 18 IS-ekstremister sprengte moské – under fant arkeologene 3000 år gam...
For seks år siden la terrorgruppen IS Nebi Yunus-moskeen i Mosul i ruiner. Under restene gravde ekstremistene flere tunneler, som viser seg å lede til et palass som ble bygget av assyrerne for nesten 3000 år siden.
Apr 17 Forsvarssjefen ville ha nye missiler - ble ikke hørt av regjeringen
Kryssermissiler utgjør den skarpeste luft-trusselen mot Norge. Men regjeringen hører ikke på forsvarssjefens råd om å anskaffe langtrekkende missiler for å matche Russlands mest avanserte våpen.
Apr 17 Dugnaden må ikke stoppe ved våre landegrenser
«Vi har hørt om det farlige viruset og at vi må være flinke til å vaske hendene våre, men hvordan skal vi beskytte oss når vi hverken har såpe eller sjampo.»
Apr 13 Norske soldater frykter corona-katastrofe i Afghanistan
Et feltsykehus i Afghanistan styres nå av norske soldater. De melder om kraftig underrapportering i coronatall, og frykter katastrofetilstander.
Apr 9 En annerledes 9. april
I dag er det 80 år siden Norge ble angrepet av den tyske krigsmakten. Selv om alle markeringer er avlyst, er det viktigere enn noensinne å holde minnene fra krigen levende.
Mar 28 Fienden er blant oss
Vi står foran en ukjent og usynlig fiende. Og verst av alt, det er våre venner og naboer som bærer den i seg.
Mar 24 Major Therese drar til corona-utsatte Kabul
GARDERMOEN (VG) Major Therese Killi Hansen (42) i Forsvaret berømmes for å lede en styrke på 26 norske sanitetssoldater. Mandag dro de til Kabul i Afghanistan. I Norges og NATOs tjeneste.
Powered by Feed Informer