Feb 21 Pompeo: USA planlegger å undertegne avtale med Taliban 29. februar
NATO-sjef Jens Stoltenberg sier avtalen vil være en kritisk test på Talibans evne og vilje til å bidra til fred i Afghanistan.
Feb 19 Rop om hjelp til flyktningene i Syria
Syriske hjelpearbeidere bønnfaller verden om hjelp til de nærmere én million menneskene som er drevet på flukt nordvest i Syria.
Feb 14 Stoltenberg til VG: NATO trekker ut soldater fra Afghanistan om Tal...
MÜNCHEN (VG) NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier til VG at NATO er villig til å redusere antallet soldater i Afghanistan, så snart Taliban viser at de kan redusere volden i landet.
Feb 13 USA og Taliban enige om våpenhvile-forslag
BRUSSEL (VG) Ifølge USAs forsvarsminister Mark Esper er USA og Taliban enige om et forslag til syv dagers periode med reduksjon av voldsbruk i Afghanistan. USA konsulterer nå med allierte og partnere om utkastet.
Feb 12 Redd Barna-rapport: Rekordmange overgrep mot barn i krig
Nær ni av ti voldtekter av barn i konfliktområder begås mot jenter, mens gutter oftere blir drept eller lemlestet. Det viser en ny rapport av Redd Barna.
Feb 12 Medier: Taliban og USA skal være nær en avtale
BRUSSEL (VG) USA og Taliban skal være nær en avtale om skal redusere voldsbruken i Afghanistan, ifølge flere amerikanske medier. Norge og Tyskland har tilbudt seg å vertskap for forhandlinger mellom de stridende partene.
Feb 11 Norge mangler missilforsvar - NATO-sjefen urolig over kortere varsl...
BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg er bekymret over at en ny generasjon russiske missiler reduserer varslingstiden til et minimum. Norge har ikke forsvarssystemer som kan avverge innkommende missiler.
Feb 11 Stoltenberg om Russlands nye missiler: – NATO har allerede begynt å...
BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at NATO må svare på Russlands utvikling av nye missiler – men avviser fortsatt å utplassere atomraketter på europeisk jord.
Feb 11 Forsvaret i gang med Mali-utredning
Forsvaret utreder et mulig norsk styrkebidrag til den franske operasjonen mot IS-filialer i det afrikanske landet Mali. E-tjenesten frykter at IS bygger seg opp igjen i konfliktområder som i Mali.
Feb 10 Nytt russisk missil - kan nå mål i Norge på 40 minutter
Ett av Russlands nye våpen er et kampfly-missil som kan nå mål i Norge med en varslingstid på bare 40 minutter, ifølge sjefen for Etterretningstjenesten, generalløytnant Morten Haga Lunde.
Jan 31 Russland varsler ny missil-øvelse utenfor Nordland
Den russiske marinen har rekvirert et område utenfor Helgeland for å gjennomføre testskyting med missiler i neste uke. Området ligger i internasjonalt farvann, men i nærheten av norske oljeinstallasjoner.
Jan 29 Høyre-krav: Disse helikoptrene passer best på veteranstevner
Forsvarets spesialstyrker tar nå i bruk flertallet av Luftforsvarets Bell-helikoptre til sitt formål. Men Høyres fremste forsvarspolitiker mener regjeringen straks må bestille nye.
Jan 28 New York Times: Slik hemmeligholdt de nedskytingen av passasjerflye...
176 mennesker mistet livet da Ukraine International Airlines Flight 752 styrtet i Iran. New York Times avslører nye detaljer om hvorfor det gikk fire dager før Iran innrømmet årsaken.
Jan 27 Ap som haleheng til Solberg-regjeringen
Vil Ap risikere norske soldatliv for å dilte etter USA i Irak?
Jan 27 Pentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan
Det amerikanske forsvaret bekrefter at et av deres fly har styrtet i Afghanistan, men avviser at det ble skutt ned av Taliban.
Jan 24 Filmanmeldelse «1917»: Alene gjennom ingenmannsland
Fortellingen er «hørt det før». Men det filmtekniske håndverket har du knapt sett maken til.
Jan 23 Saksøker Riksadvokaten for å få innsyn i våpen-sak
Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og VG går til søksmål mot Riksadvokaten etter at mediehuset er nektet innsyn i sentrale dokumenter i de såkalte våpensakene.
Jan 17 Stoltenbergs plan i Midtøsten: NATO kan bli spydspiss i kampen mot ...
CATANIA, SICILIA (VG) USAs president har bedt NATO ta et større ansvar i Midtøsten. For første gang snakker generalsekretær Jens Stoltenberg om hva han mener NATO kan bidra med.
Jan 16 Taliban foreslår våpenhvile
Taliban overleverte torsdag et forslag om våpenhvile til Zalmay Khalilzad, den utsendte amerikanske forhandleren, melder nyhetsbyrået AP.
Jan 15 Vi klarer oss ikke best alene
Når Frp, Rødt og SV er enige om å trekke norske soldater ut fra Irak raskest mulig, er det grunn til å minne om våre allianseforpliktelser og at kampen mot IS ble vunnet gjennom militær innsats.
Jan 10 Norske soldater under angrep var uten missil-beskyttelse
Militærbasen i Irak, der 70 norske soldater holder til, hadde ikke et eget missilforsvar som kunne beskytte mot innkomne iranske missiler.
Jan 9 Sjefen for den norske styrken i Irak: – Forberedt på at det kan skj...
Natt til onsdag ble basen med norske soldater i Irak angrepet av Iran. – Vi kunne kjenne trykkbølger fra rakettene, sier oberstløytnant Einar Aarbogh.
Jan 8 Eksperter etter Trumps tale: – Vil heller bruke ressurser på Kina
USA-ekspert og forsker Svein Melby tror Donald Trump ønsker å trappe ned engasjementet i Midtøsten for å fokusere på Kina. Forskningsdirektør Arne Strand sier Russland og Kina står klare til å få mer innflytelse.
Jan 8 Solberg: Ikke mulig å bli i Irak uten sikkerhet
Etter nattens iranske angrep mot leiren med norske soldater i Irak, vurderer regjeringen om det er mulig å fortsette oppdraget. Uten styrkebeskyttelse er det umulig å bli i Irak, ifølge statsminister Erna Solberg (H).
Jan 8 Ber Trump holde tilbake: - Kan fortsatt stanse ferden mot katastrofen
Flere eksperter kaller angrepet mot militærbasene i Irak en forventet reaksjon fra Iran, og maner nå president Donald Trump om å være tilbakeholden med å reagere.
Jan 7 Irak: Forsvaret ble varslet før det iranske angrepet på basen
BEIRUT/NEW YORK/OSLO (VG) En rekke raketter ble avfyrt mot to militærbaser i Irak i natt. Norske styrker befinner seg på den ene basen. Ifølge Forsvaret er ingen nordmenn skadet i angrepet.
Jan 6 Bakke-Jensens nyttårs-alarm: Alvorlige endringer truer vår sikkerhet
Den sikkerhetspolitiske utviklingen fortsetter i feil retning. Det skjer hurtigere enn forventet. Militær og økonomisk maktbruk overtar for politiske løsninger. Dette er den helsvarte nyttårs-analysen fra forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).
Jan 6 Bakke-Jensen: Soldatene reiser hjem hvis Irak ber om det
Regjeringen vil trekke ut de norske soldatene fra Irak, hvis Irak formelt ber internasjonale styrker om å forlate landet, ifølge forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).
Jan 5 Jens Stoltenberg kaller inn til NATO-hastemøte
Generalsekretæren kaller inn til hastemøte i NATO mandag om situasjonen i Midtøsten.
Jan 4 Generalens siste reise: Soleimanis kiste fraktet gjennom Irak
BEIRUT (VG) Tusenvis av sørgende mennesker så lørdag kisten til Qasem Soleimani bli fraktet gjennom Irak. Mens mange irakere er lettet for at den kyniske maktspilleren er død, var de oppmøtte i sorg.
Jan 4 Nå kan alt skje
Det er lettere å gå inn i en krig enn å gå ut av den. Mye lettere.
Jan 3 Trump på Twitter: – Han skulle vært drept for flere år siden!
Attentatet på den iranske generalen skal være del av en operasjon som startet for en uke siden, ifølge avisa the Times.
Jan 3 70 norske soldater i Irak: Økt beredskap
Omlag 70 norske soldater er stasjonert på en base sørvest i Irak. Beredskapen ble trappet opp etter angrepet på USAs ambassade i Bagdad nyttårsaften.
Des 17 Bare tre av ni tiltak gjennomført i Forsvaret etter MOST-undersøkel...
Ti måneder etter at Forsvaret publiserte MOST-undersøkelsen om mobbing og seksuell trakassering er flere tiltak fortsatt ikke iverksatt.
Des 13 Ragnar Ulstein gravlegges
Både Kronprins Haakon og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er til stede når krigshelten og krigshistorikeren Ragnar Ulstein blir gravlagt fredag ettermiddag.
Des 13 Stutthof-prosessen: Vitne (92) fortalte om tvunget fadermord, hunde...
Abraham Koryski var bare 16 år da han ble internert i konsentrasjonsleiren Stutthof i 1944. Han avga denne uken et rystende vitnemål om nazistenes sadistiske drapsmetoder og umenneskelige forhold for fangene.
Des 12 Forsvarsbudsjettet: Håp for truet hæravdeling
Hårek Elvenes, som er Høyres forsvarstalsmann på Stortinget holder døren på gløtt for at det planlagte nedtrekket av Brigadens 2.bataljon likevel ikke blir noe av.
Des 12 Regjeringen vil oppheve forsvars-vedtak i Stortinget – Ap reagerer
I Stortinget torsdag vil regjeringspartiene bruke sitt flertall til å oppheve deler av forliket med Ap om Forsvarets landmakt fra 2017. Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer sterkt og sier hun aldri har opplevd et lignende avtalebrudd.
Des 11 Frykt, sykdom og dype traumer i Europas bortgjemte skrekkleir
MORIA-LEIREN, LESVOS (VG) Tusenvis av barn i plasttelt omringet av gjørme, søppel og kloakk. Selvskading og desperate skrik.
Des 11 Frigitte papirer: USA-ledere løy om Afghanistan-suksess. De visste ...
Frigitte dokumenter om krigen i Afghanistan viser at amerikanske myndigheter løy åpenlyst om hvor bra krigen gikk, mens virkeligheten var den motsatte. Langt inne i Det hvite hus visste man at krigen ikke kunne vinnes.
Des 10 Dokumenter om Afghanistan-krigen: USA skal ha løyet til befolkningen
Løgn, korrupsjon og misbruk av enorme pengesummer avdekkes i flere interne intervjuer med offentlige tjenestemenn om amerikanernes rolle i krigen i Afghanistan.
Des 9 Flyktinghjelpen om Etiopia: – Svært mange lever under vanskelige fo...
At Etiopias statsminister Abiy Ahmed mottar fredsprisen, kan bidra til en løsning i den årelange konflikten mellom nabolandene, men landet står fortsatt overfor enorme utfordringer internt. Det mener tidligere landdirektør for Flyktninghjelpen, St...
Des 6 Twitter-storm mot Norge og norsk ambassadør i Iran
«Dere burde heller stå opp for menneskerettigheter enn å finansiere overgripere», skriver USAs ambassadør Richard Grenell til Norges ambassadør i Iran, Lars Nordrum. USA og Israel er rasende over at Norge forsøker å omgå amerikanske sanksjoner i I...
Des 3 Krigshelten Ragnar Ulstein er død
Krigsveteranen, forfatteren og historikeren Ragnar Leif Ulstein er død, 99 år gammel. Ulstein var en del av Kompani Linge under andre verdenskrig.
Des 1 Norsk Stutthof-fange (97) avgir vitnemål i rettssak mot tidligere S...
VIKERSUND (VG) – Jeg ønsker ikke hevn, sier Johan Solberg (97). Med nød og neppe unnslapp han nazistenes utryddelsesleir Stutthof med livet i behold. Nå står en av hans tidligere fangevoktere tiltalt for medvirkning til 5230 drap.
Des 1 Timothy (50) løslatt av Taliban etter tre år i fangenskap
Den australske professoren Timothy Weeks (50) trodde han var døden nær. Nå er han reddet. – Jeg sliter med å finne ord som kan uttrykke hvor mye dette har forandret meg, sier han om årene i fangenskap.
Powered by Feed Informer