Jun 30 Nyhetsbyrå: Det hvite hus visste om skuddpremie tidlig i 2019
USAs president nekter for å ha visst om etterretningsinformasjon om mulige skuddpremier på amerikanske soldater i Afghanistan. Ifølge nyhetsbyrået AP ble Det hvite hus informert for over ett år siden.
Jun 29 Russisk skuddpremie: Kongressen krever svar
Mens Trump fortsetter å avvise opplysningene, spør Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, i et brev til etterretningstopper: – Ble presidenten brifet, og hvis ikke, hvorfor ikke, og hvorfor ble ikke Kongressen brifet?
Jun 28 Trump benekter at han var informert om skuddpremie på amerikanske s...
Donald Trump benekter at han ble informert om at Russland har tilbudt skuddpremie på amerikanske soldater i Afghanistan.
Jun 26 Erna Solberg om Frp-exit: – Feil valg
Statsminister Erna Solberg (H) mener Frp ville fått mye igjen for å sitte i regjering de siste månedene, i stedet for å forlate regjeringen slik partiet gjorde i januar.
Jun 24 Motstandsmann Johan Solberg er død
Den tidligere motstandsmannen og Stutthof-fangen Johan Solberg døde tirsdag, bekrefter bistandsadvokaten til VG. Han ble 98 år gammel.
Jun 17 Sjeldent syn: Her hopper ubåtmannskapet i vannet
Mannskapet på KNM «Uthaug» lot «kongens klær» falle i helgen, til fordel for en dukkert fra ubåten i Hardangerfjorden.
Jun 12 Filmanmeldelse «Da 5 Bloods»: Blod og vanære
Spike Lee er i form. Også på den lille skjermen.
Jun 11 Den internasjonale straffedomstolen svarer USA: Uakseptabelt forsøk...
Trump-administrasjonen varslet torsdag at de vil innføre sanksjoner mot ansatte ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) som etterforsker amerikanere for mulige krigsforbrytelser i Afghanistan.
Jun 7 Libyas pressede opprørsgeneral vil ha våpenhvile
Egypts president foreslår våpenhvile i Libya, der hans allierte er tvunget på retrett av styrkene som kjemper for landets FN-støttede regjering.
Jun 1 Terrorangrepet i Kabul: Hun ammet de morløse spedbarna
Firooza Omar (27) satt hjemme og ammet sin egen sønn da hun fikk høre om terrorangrepet mot barselavdelingen i Kabul. Hun bestemte seg for å hjelpe de nyfødte babyene.
Mai 24 Forsvarets langtidsplan til ompuss
Behovet for å styrke vår egen forsvarsevne er åpenbar, men med regjeringens langtidsplan for Forsvaret var det ganske sannsynlig at Norge ville øke avhengigheten av allierte.
Mai 22 Spillet om Forsvarets langtidsplan: Frykter at Russland og Kina tje...
Høyre vil gjøre et nytt forsøk på å få forhandlinger om Forsvarets langtidsplan i med opposisjonen i Stortinget. Hårek Elvenes (H) advarer om at Russland og Kina kan tjene på en langvarig og hard politisk kamp om Forsvarets fremtid.
Mai 18 Regjeringen får forsvarets langtidsplan i retur fra Stortinget
Opposisjonen på Stortinget er så misfornøyde med Frank Bakke-Jensens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret, at de sender den tilbake.
Mai 15 Terror mot nyfødte
Væpnede menn stormet en klinikk i Kabul og drepte minst 24 mødre, nyfødte barn og helsearbeidere. Da skytingen tok slutt var 18 spedbarn uten sine mødre. Kvinnene var enten drept eller såret.
Mai 14 Fødeavdeling angrepet i Afghanistan: 18 spedbarn mistet mødrene sine
Kvinner som nettopp hadde født, ble tirsdag brutalt skutt og drept på en fødeavdeling i Kabul.
Mai 8 Haavard (99) fikk medalje av Russland
Onsdag mottok krigsseileren Haavard Øien en russisk æresmedalje for sin innsats under 2. verdenskrig. Nå krever sjømann Jarle Andhøy at også norske myndigheter tar grep – før det er for sent.
Mai 8 Vi må ikke glemme!
Når pandemien rammer blir vi minnet om at mye av det vi tar for gitt, brått kan tas fra oss. For de eldre generasjonene var det krigen som ble påminnelsen om denne brutale sannheten.
Mai 7 De siste tidsvitnene i unik serie: «Ta ikke friheten for gitt»
Monrad Mosberg (102) ble skutt i senk på D-dagen. Edith Notowicz (90) var nazi-legenes forsøkskanin. Nå er halvparten av de siste tidsvitnene VG har møtt, døde. Les deres siste beretninger.
Apr 29 Afghanistans fredsprosess nær kollaps
Kamphandlingene i Afghanistan har blitt nærmest dagligdags igjen, og den skjøre fredsprosessen risikerer å kollapse, advarer eksperter.
Apr 27 Ofre for falsk nyhetsspredning: Nordmenn beskyldt for krigsforbryte...
Ni ansatte og forelesere på Luftkrigsskolen er navngitt på russiskspråklige nyhetsnettsteder og beskyldt for medvirkning til krigsforbrytelser i Ukraina.
Apr 27 FN: Viruset kan gi hungersnød av «bibelske proporsjoner»
Verden kan komme til å se hungersnøder av «bibelske proporsjoner» i løpet av få måneder, ifølge FN, som advarer mot at coronaviruset kan føre til at ytterlige 130 millioner mennesker blir presset til randen av sult.
Apr 27 Forsvarssjefen feller hard dom over operativ evne og beredskap
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen beskriver i sin siste årsrapport klare begrensninger i Forsvarets beredskap og evne til å løse operasjoner i krise og krig.
Apr 18 Oljefond-Tangen fløy inn norske samfunnstopper til ni-millioners ko...
Få måneder før milliardær Nicolai Tangen (53) ble ansatt som sjef for det norske oljefondet, brukte han millioner av kroner på en spektakulær tur til USA. Den norske regjeringsadvokaten og daværende oljefond-sjef Yngve Slyngstad var blant deltagerne.
Apr 18 IS-ekstremister sprengte moské – under fant arkeologene 3000 år gam...
For seks år siden la terrorgruppen IS Nebi Yunus-moskeen i Mosul i ruiner. Under restene gravde ekstremistene flere tunneler, som viser seg å lede til et palass som ble bygget av assyrerne for nesten 3000 år siden.
Apr 17 Forsvarssjefen ville ha nye missiler - ble ikke hørt av regjeringen
Kryssermissiler utgjør den skarpeste luft-trusselen mot Norge. Men regjeringen hører ikke på forsvarssjefens råd om å anskaffe langtrekkende missiler for å matche Russlands mest avanserte våpen.
Apr 17 Ap kritisk: Forsvaret blir for lite
Anniken Huitfeldt (Ap) frykter at Forsvaret ikke får nok volum for å ivareta Norges sikkerhetspolitiske behov i regjeringens forslag til langtidsplan. Hun varsler også krav om nye helikopter til Hæren.
Apr 17 Forsvarets langtidsplan: Hæren får to nye bataljoner – Marinen må v...
Regjeringen vil styrke Forsvaret med 2500 soldater fram til 2028. De fleste skal bemanne to nye mekaniserte bataljoner i Hæren. Men Sjøforsvaret må seile med dagens fartøyer i mange år til.
Apr 17 Dugnaden må ikke stoppe ved våre landegrenser
«Vi har hørt om det farlige viruset og at vi må være flinke til å vaske hendene våre, men hvordan skal vi beskytte oss når vi hverken har såpe eller sjampo.»
Apr 13 Norske soldater frykter corona-katastrofe i Afghanistan
Et feltsykehus i Afghanistan styres nå av norske soldater. De melder om kraftig underrapportering i coronatall, og frykter katastrofetilstander.
Apr 9 En annerledes 9. april
I dag er det 80 år siden Norge ble angrepet av den tyske krigsmakten. Selv om alle markeringer er avlyst, er det viktigere enn noensinne å holde minnene fra krigen levende.
Apr 4 Forsvarsministeren: Advarer mot falske corona-nyheter
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) går nå ut og advarer mot spredning av falske nyheter og desinformasjon under corona-krisen.
Apr 1 Heimevernssoldat vant kampen mot staten – men frykter staten vil en...
Lars Bugge Aarset måtte betale skatt som soldat i Heimevernets innsatsstyrker, men fikk ikke feriepenger. Nå har han vunnet frem i Høyesterett.
Mar 28 Fienden er blant oss
Vi står foran en ukjent og usynlig fiende. Og verst av alt, det er våre venner og naboer som bærer den i seg.
Mar 24 Major Therese drar til corona-utsatte Kabul
GARDERMOEN (VG) Major Therese Killi Hansen (42) i Forsvaret berømmes for å lede en styrke på 26 norske sanitetssoldater. Mandag dro de til Kabul i Afghanistan. I Norges og NATOs tjeneste.
Mar 19 Nye NATO-tall: Norge brukte 1,8 prosent på forsvar i fjor
NATO-sjef Jens Stoltenbergs årsberetning bekrefter at Norge nå nærmer seg alliansens toprosentmål. I 2019 brukte Norge 1,8 prosent av BNP på forsvar.
Mar 16 Norske helsepersonell til Afghanistan: – De må stanses
Rundt 30 norske leger, sykepleiere, spesialsykepleiere og andre medisinske støttefunksjoner, er på vei til Afghanistan. – De må stanses, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
Mar 13 Abbasi-søsknene får bli i Norge, men moren må forlate landet
Utlendingsmyndighetene har gitt moren i Abbasi-familien avslag på søknaden om opphold, men de tre barna hennes har fått midlertidig opphold.
Mar 7 Mannen som skapte et monster
Han inspirerte Osama Bin Laden – og to søstre i Bærum. Uten Abdallah Azzam hadde vi kanskje ikke hatt så mange islamistiske terrorangrep på vestlig jord.
Mar 5 Soldat i Skjold leir testet positivt på coronavirus
Nå planlegger Forsvaret å stenge ned leiren like før den store vinterøvelsen Cold Response 2020 starter.
Mar 5 Hæren innfører coronatiltak: – Holder en meter avstand til hverandre
Hæren har skjerpet sine rutiner og innført tiltak for å sikre seg mot coronasmitte.
Feb 29 USA og Taliban har signert fredsavtale
USA og Taliban har signert fredsavtale.
Feb 27 Fred på prøve
Denne uken pågår en viktig øvelse i Afghanistan. Klarer de stridende partene å redusere voldsbruken og bli enige om å starte fredsforhandlinger i neste måned?
Feb 21 Pompeo: USA planlegger å undertegne avtale med Taliban 29. februar
NATO-sjef Jens Stoltenberg sier avtalen vil være en kritisk test på Talibans evne og vilje til å bidra til fred i Afghanistan.
Feb 19 Rop om hjelp til flyktningene i Syria
Syriske hjelpearbeidere bønnfaller verden om hjelp til de nærmere én million menneskene som er drevet på flukt nordvest i Syria.
Feb 14 Stoltenberg til VG: NATO trekker ut soldater fra Afghanistan om Tal...
MÜNCHEN (VG) NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier til VG at NATO er villig til å redusere antallet soldater i Afghanistan, så snart Taliban viser at de kan redusere volden i landet.
Feb 13 USA og Taliban enige om våpenhvile-forslag
BRUSSEL (VG) Ifølge USAs forsvarsminister Mark Esper er USA og Taliban enige om et forslag til syv dagers periode med reduksjon av voldsbruk i Afghanistan. USA konsulterer nå med allierte og partnere om utkastet.
Feb 12 Redd Barna-rapport: Rekordmange overgrep mot barn i krig
Nær ni av ti voldtekter av barn i konfliktområder begås mot jenter, mens gutter oftere blir drept eller lemlestet. Det viser en ny rapport av Redd Barna.
Feb 12 Medier: Taliban og USA skal være nær en avtale
BRUSSEL (VG) USA og Taliban skal være nær en avtale om skal redusere voldsbruken i Afghanistan, ifølge flere amerikanske medier. Norge og Tyskland har tilbudt seg å vertskap for forhandlinger mellom de stridende partene.
Powered by Feed Informer